https://www.svenskakonstnarer.se/start/plus_blog.php?chr=&aid=3883

Juli -24

Nu är det klart med hängningen av konst i de 6 kyrkorna! Invigningen blir på söndag 7 juli i Sunne kyrka av biskop Sören Dalevi. Det är otroligt välgjorda utställningar med temat ”Skapelsen fortsätter/livsmod” Alla 18 konstnärer har också skrivit om sina tankar angående skapandet till temat. Om någon läser detta, så rekommenderar jag en rundtur Från Kil, via Ö och V Ämtervik, Gräsmark, Sunne och Lysvik. Dessa platser ligger i Värmland.

Tidigare hade jag en soloutställning på Kils galleri, anordnad av Kils konstförening. Det var en mycket kommunikativ utställning med mycket engagemang av föreningen, som även tillverkat podier för att kunna ta emot mina skulpturer. Allt ser ju mer spännande ut om det är varierande alster som visas.

Nu pågår även en presentationsutsällning på galleri Björken, på biblioteket i Sunne. Vi är 5 ateljéer som på detta sätt får visa upp vår konst som ett skyltfönster inför sommarens besök.

På Sundsbergs gård, nära Selma spa är jag representerad med 5 st olika alster, tillsammans med vännerna i Konst i Fryksdalen. Den heter ”Minnen över en kopp kaffe” den pågår även den till 12 augusti.

Alla dessa utställningar har gett nya kontakter med nya människor och ytterligare lärdom om hur man placerar konst på ett sätt som visar varje verk från sin bästa sida. Att hänga verk av 20 olika konstnärer ger ju inblick i hur olika folk tänker och har utvecklat sin stil genom erfarenheter, olika utbildningar, både konstnärliga sådana och vad andra utbildningar och arbete gett för livskunskaper.
Det är en utvecklande rolig sommar, tycker jag.

Blogg maj/juni

Vart har månaden maj tagit vägen, bara några dagar kvar. Jag vill stanna tiden, allt är i början, knoppar som snart ska slå ut, här i zon tre. Äppelträden har just slutit sina knoppar och gräsmattan under är vit som ett skört snötäcke av blomblad. Inför juni med en blomstertid nu kommer med lust och fägring stor, nu nalkas sköna sommar då gräs och gröda gror. Vilket avtryck blir det i konsten inför utställningen som börjar på lördag på café Freja i Kil? Jag ska strax lägga sista handen vid det verk som heter dimensioner, det är en skulptur av trä som har fyra sidor. Hur mycket ska sommarens annalkande färger få vara med i detta verk? Nåväl, denna vecka är de sista förberedelserna för denna separatutställning.

I mitten av juni, när denna utställning är klar, börjar nästa på galleri Björken i Sunne, den pågår t o m 11 augusti, liksom kyrkoutställningarna som också pågår hela sommaren.

https://www.svenskakonstnarer.se/start/plus_blog.php?chr=&aid=3883