I min grundutbildning till lärare, var mina extra val, för utökad behörighet, att undervisa i, bild och form samt svenska. I bildämnet ingick konsthistoria och olika tekniker för undervisning i bild. Jag har utvecklat intresset för konst och bild, på kvälls – och sommarkurser i akvarell, olja, kroki, textil och silversmide. Studiebesök på gallerier och konstmuseer har gett mig ytterligare kunskap, inspiration och inblick i konstnärers olika teknik. Men som Caravaggio (1573-1610) säger, de som fötts med talang, måste skapa sitt eget uttryckssätt, annars riskerar man hämmas och härma andras stilar. Det är ord som passar mitt sätt att tänka. Därför vill jag styra över mitt eget lärande, vara nyfiken och hitta det som passar ihop med det jag tycker om att skapa som är stimulerande. 2017 avslutade jag lärarjobbet och ägnar mig åt min konst på heltid.